Herkkuja ja reseptejä

Innostuin taas kerran tekemään hyydykekakun, mutta tällä kertaa se ei onnistunut ihan täydellisesti. Viaksi voisi luetella ainakin sen, että taisi tulla liikaa liivatetta, koskapa siitä tuli aika kova. Ja tuo mustikkaosuus koki jonkun kokkaroitumisen... liivate meni siis vähän klöntille. Mutta joka pala syötiin joka tapauksessa.... eipä kun veljen lapset eivät tainneet tykätä.

Resepti:

noin 200 g Digestive-keksejä
luraus Flora Gulinesseä
vettä
- ja tämä taputellaan irtopohjavuokaan, jonka voi vuorata leivinpaperilla.



Ja sitten se mustikkakerros:

1 purkki Flora Vispiä
1 purkki rahkaa
- vispataan kerma, sekoitetaan siihen rahka,
jaetaan seos kahteen kippoon
ja toiseen kippoon lisätään:

mustikoita
sokeria
vanilliinisokeria
liivatetta


Jääkaappiin hyytymään tasaiselle alustalle.
Siellä se nököttää kiltisti mansikkahillon vieressä, kunnes on hyytynyt.

Sitten sen toisen kipon kimppuun:
Laitoin hiukan piimää kerman ja rahkan joukkoon.
Se antaa mukavan raikkaan säväyksen. Maku täytyy tarkistaa ja
laittaa sokeria tietysti riittävästi.
Ja vielä liivate joukkoon.
Tämä seos kaadetaan päällimmäiseksi kerrokseksi:


Täytyy tunnustaa, etten ehtinyt koristella kakkua lopulta niin kuin olin suunnitellut.
Vieraat sattuivat tulemaan niin lyhyellä varoitusajalla,
että laitoin vaan mansikoita kakkupalojen päälle.

Kannattaa olla tarkka liivatteen kanssa, ettei saa aikaiseksi liian kovaa kakkua.
Mutta muuten tämä oli ihan hyvää!




PERSIKKAPIIRAKKA
Aika hyvä, muttei paras!



Tätä on jo koemaistettu! Hyvää oli!


Tätä persikkapiirakkaa tein menneitä muistoja kunnioittaen. Huomenna menemme vanhojen ystävien kanssa piknikille leikkipuistoon. Kekkasin värkätä vanhojen hyvien aikojen lemppari-piirakkaa retkievääksi. Tässä resepti ja muutama kuva:

pohja:

200 g voita
2,5, dl sokeria
2 munaa
6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilijasokeria

Pohja levitetään uunipellille ja siihen ladotaan säilykepersikoita siivuina.

Päälle:

2 purkkia kermaviiliä
2 munaa
1 dl sokeria
2 tl vanilijasokeria

Paisto 175 asteessa 45 minuuttia


Kuvia vielä tekovaiheista:






 
 
 
 
MUSTIKKA-VANILIA-PIIRAKKA
 
 


Tämä tekele on vielä maistamatta!
Eli mustikkapiirakan väsäsin vähän soveltaen.
Pohja:

200 g voita
0,5 dl sokeria
n. 6 dl vehnäjauhoja
tilkka vettä

Itse tein tämän halkaisijaltaan 26 cm vuokaan. Esipaistoin jonkun aikaa.

Päälle:

Mustikoita
Blå bandin vanilijakastike-valmisjauhetta
2 dl maitoa
1 muna

Laitoin kananmunan vanilijakastikkeeseen varmuuden vuoksi, että se paistos oikeasti hyytyy.
No, jääpi nähtäväksi, hyytyykö. En vielä leikannut sitä, koskapa oli niin kuuma paistos.

Tässä muutamia kuvia tekovaiheista:

Tästä laitetaan palaset kasaan!
Pohjataikinasta kaulin ja leikkasin taikinapyörällä ristikkoaineet piirakkaan!

Pohja esipaistumassa!